2008/02/11

Pita EtoTako danas: jes popizdela za mech?

Nisam popizdela. Meni je bilo super. Prvi put sam uživo gledala jedan teniski meč. Đoković je igrao genijalno, i da nije bio bolestan mogao je da sravni ovog Davidenka (ili kako su ga naši navijači zvali Doviđenko). Popizdela jesam nekulturom i nesportskim ponašanjem rusa, no to sam već znala odavno. To da su nekulturni. Mislila sam bar da znaju pravila ponašanja na teniskim mečevima, igrala to reprezentacija ili pojedinac. Ili sam bar mislila da znaju da čitaju. Pravila ponašanja su lepo bila ispisana na poleđini karte. No izgleda da ne znaju ni da čitaju. Ili su prosto bezobrazni. Đoković je bio super, iako malo nervozan. Bacao je reket i flaše vode. To mi se nije svidelo. Bio je nekoliko hiljada puta bolji od Davidenka, čak i onako bolestan. Posle odustajanja Đokovića pola se sale ispraznilo tako da je Troicki igrao u relativnoj normalnoj navijačkoj atmosferi. Jea right. Jedna ekipica koja je sva tri dana navijala, pravila je sranja naravno do samog kraja. Izgledali su kao da su došili da gledaju košarkaški meč, npr. CSKA protiv Himki. Ma uopšte nisu meč gledali, samo su se dernjali i dekoncentrisali igrače. Vođa i glavni huligan: onaj debeljko u crvenom na prvoj slici. Na dugoj slici deo naših navijača.
Ono što me još dodatno razičaralo, je sledeće: ceo tim Rusije, igrači, doktori, glavonje i drugi, sedeli su do kraja, na našoj strani posle Đokovićevog odustajanja, svi su se pokupili i otišli...osim osim Tipsarevića, Zimonjića i Vemića, i neke gomile dece koja je sedela iza njih i skupljala autograme. Sramota. A da. Sudiju neću ni da komentarišem. Slepac trebao je naočare da nabavi.

Moj prvi teniski meč je bio super. Gledala sam Đokovića uzivo. Sasvim drugačiji osećaj, nego kada se gleda preko TVa. Adrenalin piči samo tako. EtoTako :)

15 comments:

Anonymous said...

ih bre, a ja ocekivala da su rusi kulturni, mislim u sportu! kad vidi nije tako tztztz ili vise niko nije kulturan?! u svakom slucaju pratiti tenis uzivo je uvek bolje od TV tenisa :)

Anonymous said...

nisu kulturni nikako.

Anonymous said...

ma bitno da siti uzivala:)
a Rusi ce se valjda kultivisati jednog dana...

Laluve said...

Razocarana sam nekulturom, mada nesto nisam ni razmisljala generalno na temu sad rusi jesu nisu nekulturni.
Mada i to bacanje flasa od Djokovica nisam bas ocekivala.
I da, nisam ga nikad gledala "uzivo" bice da sam ipak mnogo propustila.

Anonymous said...

ma vazno da ti nisi popizdela :)

wtf? said...

valjda hoce iskra...valjda

wtf? said...

laluve, ja nisam toliko razoracara nekulturom, kao sto rekoh primetila sam i ranije. nisam ocekivala na mecu da ce biti takvo pecinsko navijanje.

e da sa tom flasom me je bas razocarao. a pre toga je bacio znojnicu... c c c

e pa super je uzivo! ja sam bas uzivala. ne treba propustiti, ako imas priliku

wtf? said...

uopste nisam, bslp. ni malo :)
pa vidi se iz teksta. hahahahah

Anonymous said...

a sto vas nervira sto je Nole bacio flasu?!? jeste l' vi igrali nekada tenis ili sta god? meni je to potpuno kewl ;) mislim, htedoh reci da ga razumem :))

Laluve said...

WTF, pokusavam da docaram kako je izgledalo to pecinsko navijanje ali nekako mi ne ide.;-)
Omi, pa nije da ga ne razumem ali nekako mi taj bes ne ide uz njegov mentalni sklop. Ajde, mozda je od bolesti :-)

Anonymous said...

е ово сада има боја...
написано је као оно роњење на дах.
Руси и ти...

Anonymous said...

laluve ne znam kako da ti objasnim. hm...copor navijaca, sa svim alatkama za navijanje, urlicima, barjacima....glasno navija do samog trenutka pri serviranju kada Djokovic treba da zamahne reketom...urlicu i navijaju kada napravi servis gresku, itd. e pa to su za mene pecinski ljudi :)))))

elem, to bacanje flase mi bas ne ide za njega, jer sam prvo pomislila da se nervira na sve sto se desava oko njega...znaci navijaci, sudija i sl. ali on je toliko bio besan na sebe, jer je pravio neke bzv. greske, koje su prouzrokovane bolescu. posle sam cula da je cak i imao temperaturu...tako da ta nervora i bacanje moze da se razume. tada.
inace nije mi svojstveno za njega da se tako ponasa.

Anonymous said...

da...rusi i ja :)

Anonymous said...

Bitno da si ti bila i kulturno navijala ;) a divljacko navijanje se osecalo i ispred TV-a. Ja koja inace slabo pratim sport sam jos u toku prvog meca u nizu, zaprepasceno pitala sestru: "Jel normalno da se toliko deru?"

Anonymous said...

ma bitno je da sam ja gledala Djokovica uzivo :)
i naravno kulturno navijala