2007/02/23

День защитника Отечества


Dan Crvene Armije 23. februar 1918, dan prve masovne mobilizacije Crvene Armije u Petrogradu i Moskvi, i prvi dan borbe protiv Nemačke okupacione vojske. Od 1946 Crvena armija menja ime u Sovjetsku armiju, za vreme Sovjetskog Saveza, a od 1991 dobija ime Ruska armija.
23. februar se slavi kao Dan zaštitnika otadžbine ili Dan muškaraca. Na današnji dan, devojke, žene, sestre, čerke, koleginice čestitaju i poklanjaju muškarcima poklone.

23. februar je nacionalni praznik i neradan dan u Rusiji.

Tako da…I’m off.

6 comments:

Sheyn said...

A zato sam ja to sinoc video...elem, moja kablovska ima u ponudi jedan ruski kanal. U gornjem desnom uglu stoji broj 1, tako da kapiram da je verovatno ruska drzavna tv. Pogledam poneku emisiju da ostanem u kakvoj-takvoj vezi s ruskim. Sinoc vrtim kanale, vidim hor koji peva Onu Pesmu (http://vanvremena.blogspot.com/2006/11/y.html)

a zatim, neka plesna grupa, muskarci u maskirnim uniformama, pevac sa plavom beretkom, pesma se zvala "Voyna"...onako, osmehnuh se.

Anonymous said...

i kupila si šta?

wtf? said...

napolju je opasan minus, nisam se htela smrzavati.tako da je moj muskarac dobio predivan rucak.

wtf? said...

@sheyn- nisam gledala tv ali je jutros glavnom ulicom prosao omanji skup ljudi sa zastavama i vojnom muzikom.malo mi je to jadno izgledalo da priznam. a sta znam, valjda je hladno ljudima.

Anonymous said...

I'm off, ali ne zbog neradnih dana, nego kao sto vidis zbog radnih!
Da dodam.
Jebenih radnih!

wtf? said...

razumem. jedan praznicni OFF dan i sada imam celu nedelju tvojih OFF radnih dana. sve jasno. nis' ne govori